dilluns, 22 de juny del 2009

Metrònom Ferrater al Poesia i +



Un pot petit de bona confitura tindrà l'honor de ser el primer festival que ofereixi una sessió -i gratuïta!- del Metrònom Ferrater. Serà aquest proper dissabte dia 27 de juny a les 22:00 al Festival Poesia i + que des de fa uns anys es celebra a Caldes d'Estrac (El Maresme).

Aprofitem per animar a assistir a la resta d'actes d'aquest interesantíssim festival. Per a més informació podeu visitar la pàgina web de la Fundació Palau.

dimarts, 16 de juny del 2009

El paradís

Als anys seixanta es publicava a Catalunya una revista anomenada Don (una revista de litertura i moda masculina de la qual mai no hem pogut veure ni un sol número!), on col·laboraren, entre d’altres, Joan Perucho, Juan Marsé i Jaime Gil de Biedma. Aquest darrer es féu càrrec d’una de les seccions, en la qual aquells que se sotmetien a l’anomenat Qüestionari W.H. Auden havien de fer una descripció de com imaginaven “el paradís”. En la seva resposta (reproduïda també a Cartes a l’Helena i a l’ 'Àlbum Ferrater), en Gabriel fou molt concret pel que fa al paisatge: “Una estrecha faja costera: lomas ásperas cayendo en una llanura de tres leguas de ancho como máximo, y el mar”.

L’escriptor reusenc Xavier Amorós, amic dels germans Ferrater, situa al món real i d’una manera molt precisa aquell indret paradisíac.

dilluns, 1 de juny del 2009

Els Premis Formentor



L'escriptor peruà Mario Vargas Llosa explica en aquest vídeo una anècdota viscuda amb Gabriel Ferrater arran d'una de les edicions dels Premis Formentor. Aquests premis van ser creats a partir de la iniciativa de l'editorial Seix Barral i concedits per jurats -agrupats per llengües- formats per editors, escriptors i crítics. És així com van coincidir en diverses ocasions com a membres de la delegació de llengua espanyola.